Holland kaalub sõdurite ja kopterite saatmist Malisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandis valmistatud kopter AH-64 Apache näitab oskusi rahvusvahelisel lennundusmessil.
Hollandis valmistatud kopter AH-64 Apache näitab oskusi rahvusvahelisel lennundusmessil. Foto: SCANPIX

Holland kaalub võimalust toetada ÜRO rahuvalvemissiooni sõjast räsitud Malis ligikaudu 400 sõduri ja Apache lahingukopteritega, kirjutas vasakpoolne päevaleht De Volkskrant täna.

«Plaanis on saata ligikaudu 400 Hollandi sõdurit. Nende seas oleks ka 70 eriüksuslast, kes suudavad tegutseda ja luureandmeid koguda teisel pool rindejoont. [...] Lisaks kavatseb Holland pakkuda Apache lahingukoptereid koos pilootide ja 100-pealise teenindusmeeskonnaga,» kirjutas leht 15 anonüümsust palunud diplomaadi, sõjaväeallika ja poliitikuga läbi viidud intervjuude põhjal.

Lisaks uurib valitsus ka võimalust saata Malisse 70 luureametnikku, väike väljaõppemeeskond ja hulk sõdureid, kelle ülesandeks oleks sihtüksusi kaitsta.

De Volkskranti andmetel peaks valitsus oma otsuse langetama kahe nädala jooksul.

ÜRO erisaadik Malis, endine Hollandi poliitik Bert Koenders pöördus kolmapäeval ÜRO Julgeolekunõukogu poole, öeldes, et rahvusvahelised rahuvalvejõud Malis vajavad toetust sõdurite ja helikopterite näol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles