Venemaa asepeaminister nõuab Navalnõilt vabanduse palumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin.
Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin. Foto: SCANPIX

Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin nõudis opositsiooniliidrilt Aleksei Navalnõilt, kes oli valitsust seoses relvatehinguga korruptsioonis süüdistanud, vabanduse palumist.

President Vladimir Putin esikriitik väitis eile oma blogis, et kaitseministeerium on välja kuulutanud hanke püstolite Glock soetamiseks turuhinnast neli korda kallimalt.

Ministeerium valmistub ostma «tavalisi püstoleid kuldsete hinnaga», kirjutas ta.

Kaitsetööstuse eest vastutav asepeaminister Rogozin nõudis täna vabanduse palumist. Ta eitas süüdistusi oma Twitteri-kontol, kirjutades: «Navalnõi peab paluma vabandust».

Rogozini reageering on üks väheseid juhtumeid, kus valitsus on tunnistanud Putini-vastaste kõnedega tuntust kogunud Navalnõi olemasolu.

Putin ise ei ole kunagi karismaatilist 37-aastast advokaati avalikult nimepidi nimetanud.

Venemaa kaitseministeeriumi on viimasel ajal raputanud mitmed korruptsiooniskandaalid, mis viisid eelmise kaitseministri tagandamiseni.

Navalnõi kutsus Rogozinit ja kaitseminister Sergei Šoigut Glocki-hanget uurima. Ta viitas ka sellele, et Rogozni poeg töötab juhtival kohal Glocki püstoleid Venemaal müüvas ettevõttes. Rogozini väitel on tema poeg firmast lahkunud ega oma ka selle ettevõtte aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles