Saar: vene teema sissetoomine on lubamatu ja põhimõttelage

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: Toomas Huik

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik Mõttekoja esimehe Jüri Saare sõnul on Interpoli juhtumi kasutamine IRLi linnapeakandidaadi Eerik Niiles Krossi vastu Tallinna valimistel lubamatu.

«Samuti on kohatud Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahavaerakonna üleskutsed taandada üks linnapeakandidaat valimisvõitlusest ebamääraste kahtlustuste tõttu,» ütles Saar. «Kõik katsed tuua kohalikel valimistel sisse vene teema näitavad põhimõttelagedust, sest need lubavad mõjutada valimiste resultaati naaberriigi õiguskaitse- ja eriteenistustel. Sedalaadi sekkumine suveräänse riigi siseasjadesse on lubamatu.»

Toimuv näitab veelkord, kui madalale on langenud poliitiline kultuur Eestis, lisas Saar ja soovitas valijatel säilitada «külm pea», oodata ära edasised selgitused ja mitte lasta end mõjutada päev enne valimisi toimuvast etendusest.

«Kõhklejatel tuleks oma hääl Tallinnas anda Vabale Tallinna Kodanikule kui valimisliidule, mis on ennast distantseerunud toimuvast räpasest võimuvõitlusest,» lisas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles