The Economist asus Cameroni toetama

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tooride liider David Cameron.
Tooride liider David Cameron. Foto: AFP / Scanpix

Briti mõjukas nädalakiri The Economist kuulutas täna, et toetab järgmise nädala valimistel praegu opositsioonis olevate konservatiivide liidrit David Cameroni ja peab õigeks praeguse valitsusjuhi Gordon Browni väljavahetamist.


The Economist arvas, et kuraditosina aasta eest võimule tõusnud nn uuel Tööparteil pole enam auru jätkamiseks, vahendas AFP

Brown on väljaande hinnangul küll saanud liiga vähe kiitust oma saavutuste eest üleilmse finantskriisi ajal, kuid siiski peetakse teda suuresti vastutavaks Suurbritannia rahaasjades valitsevas segaduses, kuna enne peaministriks tõusmist oli ta pikalt just rahandusministri ametis.

The Economist tervitas samas ka toetuse kasvu liberaaldemokraatidele, kes on pikalt olnud Briti poliitikas kolmandaks jõuks, kuid suutnud viimaste küsitluste andmetel tõusta enne valimisi parteide populaarsustabelis teisele kohale.

Eesseisvatel valimistel on põhiteemaks väljaande arvates suur vajadus reformida avalikku sektorit. Seejuures viidati eelarvedefitsiidile, mis küündib 11,6 protsendini sisemajanduse kogutoodangust, samuti asjaolule, et avaliku sektori kulutused moodustavad majandusest üle poole.

Konservatiivid on lehe hinnangul kõigi oma puuduste juures kõige enam valmis seda tegema. Seda nimetatakse ka peamiseks põhjuseks, mis nende poolt hääletada. Toorid juhivadki praegu küsitluste järgi populaarsustabelit, ehkki nende vahepealne suur edu on sulanud viimaste kuudel märgatavalt.

Kõige suuremaid samme ülespoole on teinud liberaaldemokraadid, kelle liider Nick Clegg on edukalt väidelnud teledebattidel. Tony Blairi areenilt lahkumise järel Browni taktikepi alla usaldatud Tööpartei seevastu on langenud pingereas kolmandale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles