Raamat: president Kennedy aju varastas ta vend

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kennedy (vasakul) ja Robert Kennedy
John Kennedy (vasakul) ja Robert Kennedy Foto: SCANPIX

USA krimikirjanik James Swanson selgitab oma raamatus «In End Of Days», miks president John Kennedy aju ei leidu USA rahvusarhiivis.

Selle aasta novembris välja antav teos on juba nüüd skandaali tekitanud, edastab New York Post.

Swanson väidab oma raamatus, et president John Kennedy aju varastas rahvusarhiivist ta vend, senaator Robert Kennedy.

«Kõik tõendusmaterjal Kennedy salamõrva kohta ei ole enam rahvusarhiivis. Üks unikaalne objekt – Kennedy aju on kadunud,» kirjutab Swanson.

Kennedy aju kadumine on seni huvi pakkunud vandenõuteoreetikutele, kelle arvates näitaks aju, et president lasti maha eest, mitte tagant.

Swanson ei poolda vandenõuteoreetikuid, vaid arvab, et Kennedy vend võttis aju varjamaks haigust.  

«Olen arvamusel, et Robert Kennedy varastas venna aju. Mitte sellepärast, et see oleks tõestanud vandenõuteoreetikute õigust, vaid sellepärast, et keegi ei saaks teada, kui haige president tegelikult oli. Ajust võis paljastuda ka see, et president Kennedy oli ravimisõltlane,» seisab raamatus.

Swansoni andmetel pandi pärast John Kennedy surnukeha lahkamist ta aju säilitamisvedelikuga nõusse. Nõu aga ajutiselt luure arhiivi. Edaspidi viidi aju muude lahkamisandmetega koos rahvusarhiivi.

1966. aasta oktoobris aga avastati, et nii aju kui lahkamisandmed on rahvusarhiivist kadunud.

USA tollane justiitsminister Ramsey Clark määras, et rahvusarhiivi materjalide kadumist tuleb uurida.

Swansoni andmetel näitas uurimine, et selle varguse taga võis olla president Kennedy vend, senaator Robert Kennedy koos oma assistendi Angie Novelloga, kes varastasid aju lukustatud arhiivikapist.

John Kennedy oli USA 35. president. Ta sai võimule 20. jaanuaril 1961. aastal ning ta lasti Texases Dallases maha 22. novembril 1963. aastal. Ta tapmine tekitab siiani spekulatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles