Pussy Rioti liige viiakse teise kolooniasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Tolokonnikova.
Nadežda Tolokonnikova. Foto: SCANPIX

Punkbändi Pussy Riot üks kahest vangistatud liikmest Nadežda Tolokonnikova viiakse üle teise kinnipidamisasutusse, teatasid Vene vanglaametnikud.

Mulluse Vladimir Putini vastase aktsiooni eest Moskva Lunastaja Kristuse kirikus kaheaastast vabadusekaotust kandva Tolokonnikova teise kinnipidamisasutusse toimetamist põhjendasid ametnikud tema julgeoleku tagamisega, vahendas Moscow Times.

23-aastane Tolokonnikova alustas läinud kuul näljastreiki, et juhtida sel moel tähelepanu Mordvas asuva paranduskoloonia väidetavalt orjastavatele tingimustele. Samuti väitis Tolokonnikova, et vanglaametnik on ähvardanud teda tappa.

Septembri lõpus vanglahaiglasse toimetatud Tolokonnikova viidi läinud nädala reedel tagasi kinnipidamisasutusse ning ta teatas kavast alustada uuesti näljastreiki. Seejärel teataski vanglaamet kavast viia ta üle teise kinnipidamisasutusse, mille asukohta pole veel avaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles