Blondi lapse röövimises kahtlustatavad mustlased astuvad Kreekas kohtu ette

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlaslaager Kesk-Kreekas Farsala lähistel.
Mustlaslaager Kesk-Kreekas Farsala lähistel. Foto: SCANPIX

Kreekas elav mustlastest abielupaar, keda kahtlustatakse blondi tüdruku röövimises, adopteeris lapse väidetavalt tema bioloogiliselt emalt.

Mustlased peavad astuma täna kohtu ette, vahendas CNN.

Mustlaslaagrist leitud blondi umbes 4-aastase tüdruku lugu on tekitanud laialdast vastukaja mitte üksnes Kreekas. Ametivõimud levitasid fotosid leitud lapsest, püüdes saada vihjeid tema tegeliku isiku kohta.

Mustlaste advokaat Kostas Katsavos rääkis Reutersile, et pere lapsendas Maria tema bioloogilise ema loal. Ta tunnistas, et adopteerimisprotsess ei olnud ametlik.

Katsavos avaldas lootust, et tüdruku pärisema asukoht tehakse varsti kindlaks ja ta kinnitab mustlaste juttu. «Nad armastavad teda ja nad hoolitsesid tema nagu oma lapse eest,» lisas advokaat.

Farsala mustlaste ühenduse juht Babis Dimitriou rääkis ajalehele The Daily Telegraph, et lapse vanemad on bulgaarlased, kes tegid üle kogu Kreeka ajutisi tööotsi, peatudes aegajalt mustlaste juures.

Politseinikud kahtlevad dokumentides, mida mustlased esitasid nii Maria kui teiste nende juures olnud laste kohta,

Mustlaslaagrisse reidi korraldanud politseinikud leidsid blondi lapse eelmise nädala kolmapäeval. Laagrisse mineku esialgseks eesmärgiks oli otsida relvi ja narkootikume.

Organisatsiooni Smile of the Child pressiesindaja Panagiotis Pardalis rääkis, et lapse elamistingimused olid halvad, hügieen oli vilets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles