Saksamaa «luksuspiiskop» kohtus paavstiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franz-Peter Tebartz-van Elst
Franz-Peter Tebartz-van Elst Foto: SCANPIX

Saksmaa Limburgi piiskop, keda süüdistatakse raha raiskamises, kohtus Vatikanis paavst Franciscusega.

Sakslased nõuavad, et 53-aastane Franz-Peter Tebartz-van Elst, kelle meedia ristis «luksuspiiskopiks», astuks tagasi, edastab BBC.

Vatikan ei ole kommenteerinud ega edastanud ametlikku teadet Saksamaa piiskopi ja paavsti kohtumisel räägitu kohta.

Tebartz-van Elst kulutas Limburgi katedraali vastas asuva piiskopi residentsi renoveerimiseks 31 miljonit eurot. Veel 2010. aastal oli kulutused 5,5 miljonit eurot.

Samuti langes see piiskop kriitika alla selle tõttu, et ta lendas Indiasse äriklassis. Samas läks ta vaeste slummidesse misjonitööd tegema.

Vatikani ametnike sõnul on selle Saksa piiskopi laristav elustiil vastuolus paavst Franciscuse omaga. Paavstiks saades ei läinud ta elama ametlikku residentsi, mis on üsna luksuslik, vaid valis tagasihoidlikuma eluaseme.

Vihased sakslased naelutasid juhtunu tõttu Limburgi katedraali uksele usureformija Martin Lutheri teesid. Luther mõistis kirikutegelaste jõuka elu hukka.

Saksmaa katoliiklased maksavad katoliku kirikule makse. Selle tõttu olid paljud neist piiskopi hiiglaslikest kulutustest šokeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles