Berliini politsei valmistub maipühakaklusteks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik homme meeleavaldusele kutsuvaid plakateid.
Valik homme meeleavaldusele kutsuvaid plakateid. Foto: AFP/SCANPIX

Berliini politsei teeb tõsiseid ettevalmistusi homseks, sest pelgab mitme aasta tõsiseimaid maipühakokkupõrkeid vasak- ja paremäärmuslaste vahel, vahendab uudistevõrk AFP.

Kahe viimase kümnendi jooksul on 1. mai tähendanud paljude Saksa linnade jaoks spontaanseid kokkupõrkeid paremäärmuslaste, antifašistide ja politsei vahel. Pealinnas Berliinis puhkes pärast mitut suhteliselt vaikset aastat tõsisem vägivald mullu 1. mail.

Ajalehe Bild andmeil on homseks Berliini kavandatud 41 meeleavaldust poliitilise spektrumi erinevatest lõikudest. Kavas on näiteks umbes 3000 neonatsi maidemonstratsioon, nagu ka 10 000 vasakpoolse anarhisti oma. Nende ohjamiseks valmistub 5800 politseinikku.

Mullu saatis politsei tänavatele 5000 korrakaitsjat, kellest ligi 500 sai selle töö käigus vigastusi. Ligi 300 inimest vahistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles