Jaapan tahab kurikuulsa looduskaitsja kohtu ette tuua

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Watson.
Paul Watson. Foto: AFP/SCANPIX

Jaapani rannavalve andis käsu vahistada kanadalasest looduskaitseaktivist Paul Watson, kuna viimane on kuulutanud erasõja vaalatapjate vastu ja segab vaalapüüdjate tööd.


Vahistamiskäsu kohaselt vastutab radikaalse keskkonnakaitsjate ühingu Sea Shepherd (Merekarjus) liider vaalapüügi takistamise ja Jaapani meremeestele vigastuste tekitamise eest, vahendas BBC News.

Meedia teatel soovivad Jaapani võimud, et Rahvusvaheline kriminaalpolitseiorganisatsioon Interpol kuulutaks 59-aastase Watsoni rahvusvaheliselt tagaotsitavaks, kuid Jaapani rannavalve ei soovinud seda kinnitada.

Greenpeace'ist lahku löönud radikaalne keskkonnaühendus on põhjustanud vaalapüüdjatele suurt peavalu. Näiteks saatis ühing viimaseid kimbutama kõrgtehnoloogilise ulmelaeva Ady Gili, mis pärast kokkupõrget Jaapani meremeestega kurva lõpu leidis ja kokkupõrkes suurema alusega uppus.

Sea Shepherdi aktivistid on kimbutanud Jaapani vaalapüüdjaid viimase kuue jahihooaja vältel ning väidavad end olevat päästnud sadade vaalade elu. Ehkki kommertslikule vaalapüügile pandi rahvusvaheline moratoorium juba 1986. aastal, püüavad jaapanlased igal aastal endiselt sadu isendeid, kuna kokkulepe lubab seda teha teadusuuringute sildi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles