Leedu avas nõukogude kuritegusid eitanud PBK saate suhtes uurimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedukas 13. jaanuaril 1991. aastal nõukogude armee tanki eest pagemas, parajasti oli toimumas Vilniuse teletorni rünnak.
Leedukas 13. jaanuaril 1991. aastal nõukogude armee tanki eest pagemas, parajasti oli toimumas Vilniuse teletorni rünnak. Foto: SCANPIX

Vilniuse prokuratuur algatas teisipäeval uurimise seoses Pervõi Baltiiski Kanali (PBK) telesaatega, milles eitati nõukogude võimu kuritegusid Leedu riigi ja rahva vastu.

Prokuratuuri teatel algatati uurimine eesmärgiga kasutada telesaate seaduslikkuse uurimiseks ära kõik Leedu karistusseadustikuga ette nähtud võimalused.

Vilniuse ringkonnakohus peatas eelmisel esmaspäeval kolmeks kuuks PBK saadete edastamise Leedu territooriumil.

PBK  saates «Inimene ja seadus» esitati 4. oktoobril vääraid fakte nõukogude agressioonist Vilniuses 1991. aasta 13. jaanuaril. Saates oli muu hulgas intervjuu tolleaegse eriüksuse Alfa komandöri Mihhail Golovatoviga, kelle juhtimisel toimus rünnak Vilniuse teletornile ja telemajale. Nii tema kui ka veel mitu saates esinenud inimest eitasid Nõukogude sõjaväe rünnakut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles