FBI uurib, kas Maria võib olla 2011. aastal kadunud Lisa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11-kuusena röövitud Lisa Irwin
11-kuusena röövitud Lisa Irwin Foto: SCANPIX

USAs Missouri osariigis Kansas Citys rööviti Lisa nimeline tüdruk, kui ta oli vaid 11-kuune.

Lisa vanemad panid lapse leidmise eest välja 100 000 dollari suuruse tasu, kirjutab Sky News.  

Kreekast Farsala lähedasest mustlaslaagrist leiti möödunud nädalal blond Maria nime kandev tüdruk, kes on 4 – 6-aastane. Kreeka palus Interpoli abi lapse päritolu kindlaks tegemiseks.

Lisaks Euroopa riikide politseile on juhtumit uurimas ka USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI). USA paar Deborah Bradley ja Jeremy Irwin esitasid FBI-le palve uurida, kas Kreekas olev Maria võib olla nende kadunud tütar.

Lisa Irwin viidi ta kodust voodist, kui laps magas. Vanemad on veendunud, et tütar rööviti.

«Lisa ja Maria välise sarnasuse tõttu võtsime ühendust võimuesindajatega nii siin USAs kui välismaal,» teatasid vanemad meediale.

Jäljetult kadunud Lisa saaks selle aasta novembris kolme aastaseks. FBI avaldas lapsest pildid, milline ta oli enne röövimist ning milline ta võib olla nüüd.

Lastekaitseorganisatsioon The Smile of the Child teatas, et Kreekast leitud blond Maria ei pruugi olla nelja-aastane nagu varem arvati. Hammaste järgi võib ta olla  5. – 6. eluaasta vahepeal.

Lastekaitseorganisatsioon on saanud rohkem kui 10 000 vihjet Maria kohta. Kreeka politsei koos Interpoliga püüab lapse päritolu ja vanemad kindlaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles