Bostoni pommirünnaku arvatav korraldaja oli seotud vana kolmikmõrvaga

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamerlan Tsarnajev 2010. aastast pärit fotol.
Tamerlan Tsarnajev 2010. aastast pärit fotol. Foto: SCANPIX

Prokuratuuri väitel on üks Bostoni terrorirünnaku oletatavatest korraldajatest, Tamerlan Tsarnajev seotud kolmikmõrvaga.

Niisugused andmed avalikustasid prokurörid, kes tegelevad tema noorema venna Džohhari looga, vahendas AP.

Kohtule esitatud dokumentidest selgub, et vanema venna seotusest 2011. aastal Bostoni eeslinnas Walthami ühes korteris aset leidnud kolmikmõrvaga rääkis ülekuulamisel tema tuttav Ibragim Todašev.

USA meedias on kirjutatud, et üks ohvritest oli Tsarnajevi lähedane sõber ja uurivate oletusel olid veretöö taga narkootikumid.

FBI agendid lasid Todaševi maha Floridas ja seda kuu pärast veriseid sündmusi Bostonis, kui olid teda küsitlemas seoses tema väidetava seose tõttu ühe Tsarnajevi vennaga. Agentide kinnitusel tulistasid nad tšetšeeni enesekaitseks, nimelt oli kahtlusalune küsitlemise käigus nende poole äkilise sööstu teinud.

Tšetšeenidest vendi Tamerlan ja Džohhar Tsarnajevit kahtlustatakse kahes terroriaktis Bostoni maratoni ajal selle aasta aprillis. Veretöö tulemusel hukkus kolm inimest, lisa sai viga ligi 260 inimest.

Tamerlan sai politseinike eest põgenemisel surmavalt viga, noorem vend Džohhar võeti kinni elusalt. Džohharile esitatud süüdistus sisaldab endas 30 punkti. Süüdimõistmisel ootab teda ees kas surmanuhtlus või eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles