Kreeka politsei paljastas suure taskuvaraste võrgustiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Ateenas.
Turistid Ateenas. Foto: Scanpic


Kreeka politsei teatas täna, et sai jälile ulatuslikule võrgustikule kuhu kuulub üle saja taskuvarga ja pisisuli, kes jahtisid suuremate linnade tänavatel eelkõige turiste ja eakaid.


«See kriminaalne organisatsioon on üks suurimatest seni avastatutest,» rääkis politsei pressiesindaja Christos Parthens.

Parthensi sõnul tegeles võrgustik süstemaatiliselt röövide ja vargustega nii Ateena kesklinnas, kui paljudes teistes paikades.

«Enamasti valisid nad oma ohvrid välja ühitranspordiga liikuvate eakate ja turistide seast, ent laiendasid oma tegevust ka autodele, kodudele ja poodidele,» sõnas Parthens.

Politsei seostab tabatud gängi viimase kolme aasta jooksul ainuüksi Ateenas vähemalt 355 varguse ja 28 rööviga. Võrgustikku liikmetel on kirju taust, teiste seast leiab Alžeeria, Iraagi, Afganistani, Tuneesia, Palestiina, Pakistani ja Süüria kodanikke.

Paljud neile süüks pandavatest kuritegudest on sissemurdmised autodesse ja kaelakeede, telefonide ning teiste kergesti pihta pandavate esemete vargused.

Mitmed kahtlusalustest esinevad võltsidentiteedi all ning teesklevad alaealisi, et tagada korrakaitsjate poolt leebem kohtlemine.

13 väidetava võrgustiku liiget arreteeriti esmaspäeval Ateenas ning veel kümneid otsib politsei endiselt taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles