Berlusconit ootab uus kohtuprotsess

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia kohtunik otsustas kolmapäeval, et ekspeaminister Silvio Berlusconi peab astuma kohtu ette seoses väidetava altkäemaksu andmisega senaatorile selle eest, et too astuks Berlusconi erakonda.

Kohus esitas kolmapäeval ametliku süüdistuse nii Berlusconile kui ka tema vahemehele Valter Lavitolale, kes prokuratuuri sõnul 3 miljoni euro suuruse altkäemaksu edasi andis.

Altkäemaksu saanud senaator Sergio De Gregorio soostus uurijatega koostööd tegema ning tänu kokkuleppemenetlusele määrati talle 20 kuu pikkune vanglakaristus. Raha edasi andnud Lavitola väitel ei ole tõendeid, et ta oli teadlik sellest, et raha oli mõeldud altkäemaksuks.

Seadusega juba pikka aega pahuksis olnud kolmekordse peaministri järgmine protsess saab alguse 11. veebruaril, vahendas Itaalia meedia. Uurimisega tegeleb Napoli prokuratuur, kuna De Gregorio esindas senatis just seda piirkonda ning asja menetleb sealne kohus.

Juhtum sai alguse 2006. aasta parlamendivalimistest, mille napi häälteenamusega võitis vasaktsentristide koalitsioon, mida juhtis Romano Prodi. Mõni kuu hiljem vahetas De Gregorio poolt ja liitus Berlusconi opositsiooniga, aidates 2008. aastal sundida Prodit tagasi astuma.

Järgmistel valimistel võidutses juba ülekaalukalt Berlusconi erakond Vabaduse Rahvas (PDL).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles