Briti arst: Süüria snaiprid harjutavad tulistamist rasedate naiste peal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kirurg David Nott
Briti kirurg David Nott Foto: Youtube

Heategevusorganisatsiooni Syria Relief abil viis kuud mitmes Süüria haiglas töötanud Briti arsti sõnul kasutavad sõdivad pooled tsiviilisikuid julmalt ära. 

Kirurg David Notti kinnitusel mängivad nii Süüria valitsusvägede kui ka Süüria Vaba Armee snaiprid sõna otseses mõttes elu ja surmaga, edastab cnn.com.

Notti sõnul saab selle põhjal, mida tema ja teised arstid näinud on, väita, et ilmselt sihivad snaiprid meelega rasedaid naisi. Nende sihtmärkideks on sageli naised, kelle rasedus on jõudnud lõppfaasi.  

Arstid on sellisele järeldusele jõudnud seetõttu, et nende juurde jõuavad tihtipeale kõhuhaavaga naised, kellel tuleb eemaldada surnud 7-9 kuune loode. Sealjuures pole harvad juhud, mil loodet on tulistatud pähe.

«Lisaks rasedatele tulistavad snaiprid ka väikelapsi. Nende eesmärgiks ei ole otseselt inimesi tappa, vaid nad harjutavad nii-öelda kätt,» selgitas britt.

Nott lisas, et mõnedel päevadel on kõigil snaiprite ohvriks langenutel samasugused vigastused.

«On päevi, kus vigastada saanud on 10 – 15, neist  8 – 9 on tavaliselt saanud kuuli kehasse täpselt samasse piirkonda,» teatas arst, kahtlustades, et snaiprid mängivad mingeid julme mänge.

Süüria arstide seal levib jutt, et snaiprid said inimeste eest, kelle nad päeva jooksul maha lasid, mingeid kingitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles