Jaapan valmistub suurejoonelisteks sõjaväeõppusteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani sõjalaevad suvel Peterburis.
Jaapani sõjalaevad suvel Peterburis. Foto: SCANPIX

Jaapanil algavad peagi suurejoonelised sõjalaevu, hävituslennukeid ja 34 000 sõdurit kaasavad õppused, mille eesmärk on tugevdada võimet kaitsta kõrvalisi kaljusaari territoriaalvaidlustes Hiinaga.


Õppused, kus nii jalaväelased, F-2 hävitajad, kui sõjalaevad kasutavad ka lahingmoona, leiavad aset 1.-18. novembrini. Õppustel toimub kaitseministeeriumi ametniku sõnul ka meredessant Okinawani saarest 400 kilomeetri kaugusel kagus asuvale asustamata Okidaitojima atollile

Kaitseministeeriumi ametniku sõnul toimuvad õppuste ajal lahinglaskmised ning meredessant asustamata Okidaitojima atollile, mis asub Okinawast 400 kilomeetrit kagus.

Samal ajal alustab Jaapan globaalse mainekujunduskampaaniaga, püüdes internetti videosid postitades toetada oma nõudmisi kahele vaidlusalusele arhipelaagile, mis on keskseks tüliallikaks suhetes Hiina ja Lõuna-Koreaga. Jaapanil algavad peagi suurejoonelised sõjalaevu, hävituslennukeid ja 34 000 sõdurit kaasavad õppused, mille eesmärk on tugevdada võimet kaitsta kõrvalisi kaljusaari territoriaalvaidlustes Hiinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles