Mart Nutt: Putin testib Ukrainat

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Peeter Langovits

Eesti-Ukraina parlamendifraktsiooni aseesimehe Mart Nuti hinnangul soovib Venemaa eesotsas Vladimir Putiniga teadetega uutest koostöödest riikide vahel testida Ukraina uut valitsust.

«See, et Viktor Janukovitš võib osutuda riigipeaks, kes on Venemaale vastutulelikum, oli varem teada. Kas Janukovitš nüüd jääb kahe poole ehk lääne ja Venemaa suhtes laveerivale positsioonile või läheb Venemaaga lähematele suhetele, pole teada,» rääkis Nutt ERRi uudisteportaalile.

Nuti hinnangul pole Janukovitši huvides siiski läänele selga pöörata, kuid probleeme on tema otsus Vene baaside kohalolekut Mustal merel ning eilne uudis kahe riigi gaasikompaniide võimalikust ühendamisest toonud.

«Probleem seisneb sellest, et kõik see võib Ukraina seesmisi pingeid suurendada. Kui pärast valimisi arvati, et Janukovitš võib osutuda selliseks riigipeaks, kes suudab neid sisemisi pingeid maandada, siis nii see pole paraku läinud,» märkis Nutt.

Nutt usub, et Gazpromi ja Naftogazi ühendamine on siiski Venemaa reaalne eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles