Kommunistid ülistasid solidaarsust ja sarjasid NATOt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistide poolehoidjad Moskvas 1. mail. Esiplaanil Jossif Stalini portree.
Kommunistide poolehoidjad Moskvas 1. mail. Esiplaanil Jossif Stalini portree. Foto: SCANPIX

Venemaa kommunistid, keda hinnanguliselt oli vähemalt viis tuhat, alustasid Moskvas töörahvapüha tähistava demonstratsiooniga marsihelide saatel ja NATO-vastaste hüüdlausetega.


Demonstrandid kogunesid Kaluga väljakule (endine Oktoobri väljak) ja liikusid sealt edasi Teatri väljaku suunas, teatas RIA Novosti korrespondent. Inimesed kandsid käes punaloosungeid ja õhupalle, aga ka Jossif Stalini ja Lenini piltidega plakateid.

Rahval olid käes traditsioonilised loosungid: «Tööliste solidaarsuses peitub meie jõud!», «Rahu! Mai! Töö! Sotsialism!», «Tööliste solidaarsus - rahvavastase režiimi võitmise tagatis».

Samas oli ka palju NATO-vastaseid loosungeid: «NATO Punasel väljakul - see on pihtasaamine», «NATO! Mine minema Punaselt väljakult!», «Generaalplaan - kuritegu Moskva ja moskvalaste vastu!», «Väga paha generaalplaan».

Kui kommunistid möödusid Prantsusmaa saatkonnast Moskvas, skandeerisid nad «Ei NATO-le paraadi!», «Ei NATO saapale Punasel väljakul», «Võitjate paraadile - jah!, natolaste paraadile - ei!».

Ürituse korraldunud Venemaa Kommunistliku Partei liikmed ootasid demonstratsioonile seitset tuhandet poolehoidjat. Demonstratsioonile paneb punkti miiting-kontsert Teatri väljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles