Mehhiko kommivabrikus leidis aset tugev plahvatus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko põhjaosas Ciudad Juarezis asuvas Dulces Berry kommivabrikus toimus tugev plahvatus.

Võimuesindajate andmetel sai selles ligi 40 inimest vigastada ning mitu inimest on kadunud, edastab Reuters.

Arvatakse, et selle põhjustas plahvatanud boiler.  

Plahvatus toimus eile pärastlõunal kohaliku aja järgi. Selle tagajärjel varises kokku vabriku katus ning osa seintest. Plahvatus tekitas ühte seina suure augu.  

Tehases oli plahvatuse ajal umbes 300 inimest.

Sündmuskohal on 30 kiirabibrigaadi. Parameedikute kinnitusel seitsme inimese vigastused on väga tõsised ning viis inimest vajasid intensiivravi. Vigastatutel on eelkõige põletushaavad.

Päästetöötajate sõnul ei pääse nad hoonevaringu tõttu mitmesse paika. Tuletõrjujad on seni leidnud ühe hukkunu, kuid varisenud hoones võib veel inimesi olla.

Ciudad Juarez asub Chihuahua osariigis USA piiri lähedal. Dulce Blueberry  tehas asub USA ja Mehhiko vahelises vabakaubandustsoonis. Selles piirkonnas töötab rohkem kui üks miljon mehhiklast.

Inimõiguslaste sõnul on vabakaubandusala asuvate tehaste ja vabrikute töötajate töötingimused sageli viletsad ning palk väike. Selle põhjuseks on tihe konkurents Hiinaga, kus tootmine on odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles