Reisi Kanadasse võitnud Austraalia vanapaarist tehti narkomuulad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perthi lennujaama tollitöötajad manitsesid inimesi oma pagasil alati silma peal hoidma ning mitte kunagi võõraid kohvreid kandma.
Perthi lennujaama tollitöötajad manitsesid inimesi oma pagasil alati silma peal hoidma ning mitte kunagi võõraid kohvreid kandma. Foto: SCANPIX

Esialgu paistis Austraalia vanapaarile, et tegu on sulaselge tõeks saanud unelmaga – nad võitsid tasuta puhkuse Kanadas ja uued kohvrid – peagi aga selgus, et neist said eneste teadmata narkomuulad.


Täna selgitusi jaganud Austraalia föderaalpolitsei sõnul pöördusid 72-aastane mees ja 64-aastane naine 13. oktoobril Austraaliaasse naastes ise Perthi rahvusvahelises lennujaamas tollitöötajate poole, sest neil oli tekkinud oma pagasi osas kahtlusi.

Lähemal uurimisel selgus, et iga koti voodri sisse oli paigutatud 3,5 kilo metamfetamiini. Politsei arvab, et nende kohvrid vahetati Kanadas ära.

«Austraalia föderaalpolitsei eeldab, et paar langes petuskeemi ohvriks ning ei olnud teadlik narkootikumide veost,» seisis politsei avalduses.

Võimude sõnul olidki Kanadas baseeruva võlts-turismifirima AusCan Tours peamiseks sihtmärgiks eakad inimesed, kellele pakuti auhinnana kaht piletit Kanadasse, seitsmepäevast majutust ning uusi kohvreid. Sealjuures püüti paista igati normaalse firmana.

Võimud arreteerisid vanapaari saabumise päeval lennujaamas 38-aastase mehe, kellele on esitatud süüdistus ebaseaduslike narkootiliste ainete suures koguses maale toomises.

Perthi äärelinnas korraldatud reisi käigus leiti ühest hotellist petuskeemiga seostatavaid dokumente, elektroonilist varustust, kaks kohvrit (sarnased neile, mis lennujaamas vanapaarilt konfiskeeriti) ja 15 000 Austraalia dollarit.

Pethi lennujaama tolliülem Jan Hill manitses reisijaid oma asjadel silma peal hoidma ning mitte kandma kellegi teise pagasit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles