Kreekas vahistati mustlastelt lapse ostnud paar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria mustlased.
Bulgaaria mustlased. Foto: SCANPIX

Ateena politsei teatas, et vahistas täna kreeklastest abielupaari, keda kahtlustatakse 4000 euro eest mustlaslapse ostmises.


Kreeka paar – 53-aastane mees ja 48-aastane naine – tunnistasid politseile, et said vaid mõnenädalase lapse mustlastelt märtsis. Naine üritas seejärel imikut tulutult oma lapsena registreerida.

Kreeka seadused lubavad eraadopteerimisi, kui selle protsessi käigus ei maksta raha.

Juhtum tõmbas tavapärasest rohkemgi tähelepanu tänu mustlaslaagrist leitud väikse blondi Maria juhtumile, kus selgus, et mustlased kasutasid võõrast last sotsiaaltoetuste kasseerimiseks. Kreeka ülemkohus andis selle juhtumi tõttu käsu vaadata üle kõik vastsündinute registreerimised.

Maria möödunud nädalal vahi alla võetud libavanemad võtsid sotsiaaltoetusi ühtekokku 14 lapse eest.

Praeguse seisuga arvatakse, et Maria bioloogilised vanemad on pärit Bulgaariast ning tema ema jättis ta Kreeka mustlaslaagrisse maha, sest arvas, et ei suuda oma lapse eest hoolitseda. See, kas eile Bulgaaria võimude poolt üle kuulatud mustlaspaar ka päriselt Maria vanemad on, selgub tuleval kuul, kui kätte saadakse DNA-testi tulemused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles