Südamehaigest poisist sai kaheksas usbeki puuvillapõllul hukkunu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade puuvillapõllule.
Vaade puuvillapõllule. Foto: EPA

Loode-Usbekistanis Khorezmis surnud 16-aastasest kooliõpilasest Erkaboi Juldoševist sai selle riigi tänavuse puuvillakoristuse kaheksas inimohver.


Südamehaige poiss suri oma ühiselamuvoodis pärast seda, kui oli täis korjanud kohustusliku puuvillakoristuse päevanormi ehk 20 kilogrammi. Raadio Vabadusega rääkinud Urgentši piirkonna ametniku sõnul oli Juldoševi surmapõhjuseks südamerabandus.

See koolipoiss oli kaheksas tänavu Usbekistani puuvillakoristuse käigus hukkunud. Eelmistel nädalatel on kohustuslikult põllutöödele saadetud inimesed oma otsa leidnud veel tervel real erinevatel põhjustel, nende seas näiteks elektrilöögist, enesetapust ja pussitamisest.

Rahvusvahelised organisatsioonid on Usbeki võime juba aastaid lapstööjõu puuvillapõldudel kasutamise pärast kritiseerinud. Viimastel aastatel survestatakse lisaks õpilastele ja üliõpilastele korjetöödele minema ka õpetajaid, näitlejaid, arste ja sportlasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles