Times Square'ilt leiti lõhkeaineid täis Nissan

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud ja tuletõrjujad Times Square'il
Politseinikud ja tuletõrjujad Times Square'il Foto: SCANPIX

New Yorgi politsei evakueeris eile õhtul Times Square'ilt ja mitmest naaberkvartalist tuhandeid inimest, kuna ühest autost leiti lõhkeainet. Piirkond jääb suletuks ka täna hommikul.


Politsei kinnitusel oli tegemist ebaõnnestunud autopommiga, vahendas Reuters. Teo motiiv pole selge.

Politsei pole teatanud, kas juhtunut käsitletakse võimaliku terroriaktina või mitte.

Sündmuste jada sai alguse eile õhtul kella 18.30 paiku, kui üks politseinik märkas, et Nissan Pathfinderist immitseb suitsu.

Times Square oli suures osas evakueeritud kella 20ks. Inimestest oli tühjendatud ka populaarne teatritänav Broadway.

Sündmuskohal on FBI kui terrorismiga võitleva üksuse osa ja FBI pressiülema Paul Bressoni sõnul suhtub föderaalne juurdlusbüroo situatsiooni väga tõsiselt, vahendas CNN.
Meedia andmetel kandis linnamaastur Connecticuti osariigi numbrimärki, kuid see oli võltsitud.

Linnapea Michael Bloomberg rääkis täna varahommikul aset leidnud pressikonverentsil, et linnamaasturis oli kindlasti lõhkeainet, vahendas USA Today.

New Yorgi politseiülema Raymond Kelly sõnul oli Nissanis kolm propaanikanistrit, ilutulestiku materjali, kaks 20-liitrist täis bensiinikanistrit, kaks patareidega kella, traati ja muid komponente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles