Šveitsi kohus saatis Roosa pantri arvatava liikme trellide taha

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šveitsi Lausanne’i kohus saatis täna seitsmeks aastaks trellide taha Roosa pantri jõugu arvatava liikme.

38-aastane serblane tegutses jõugu autojuhina kuritegudes, mis aprillis 2010 sooritati hotellis Beau-Rivage Palace ja märtsis 2011 Schaffhauseni ühes butiigis, vahendas thelocal.ch.

Schaffhausenis langes kurjategijate saagiks 150 kella ja 66 ehet, mille koguväärtus oli ligi 1,8 miljonit Šveitsi franki. Neid pole siiani kätte saadud.

Hotellist viidi ära kelli ja juveele koguväärtuses 0,50 miljonit franki. Ka neid pole seni kätte saadud.
Mees, kes arvatavasti on üks viiest kuritegudega seotud inimestest, võeti kinni Montenegros ja viidi Šveitsi eelmisel aastal.

Serblane keeldus tegemast ametivõimudega koostööd ega palunud tegude pärast vabandust, vahendas uudisteagentuur ATS. Ta mõisteti süüdi DNA-analüüsi alusel. Uurijad oli võtnud DNA-proovi kahest põgenemisel kasutatud luksusautost.

Lisaks tunti ta ära Schaffhauseni kellaäri turvakaamerast saadud videolindil.

Mees püüdis kohtunikku veenda väitega, et ta lihtsalt varastas need autod, lootes need hiljem maha müüa, kuid seda juttu uskuma ei jäädud, vahendas ATS.

Interpoli andmetel on Roosa pantri jõugu liikmed varastanud kelli ja ehteid enam kui 330 miljoni euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles