Merekohus asub Greenpeace'i laeva küsimust arutama 6. novembril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arctic Sunrise'i meeskonna toetuseks korraldatud meeleavaldus Moskvas Gorki pargis 18. oktoobril.
Arctic Sunrise'i meeskonna toetuseks korraldatud meeleavaldus Moskvas Gorki pargis 18. oktoobril. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline mereõiguse kohus asub 6. novembril arutama Hollandi kaebust seoses keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace laeva Arctic Sunrise arestimise ja selle pardal viibinud keskkonnakaitsjate kinnipidamisega Venemaal.

Hamburgis tegutsev rahvusvaheline mereõiguse kohus teatas reedel, et Arctic Sunrise'i asjus leiab 6. novembril aset avalik kohtuistung. Kohus peaks oma otsuse teatavaks tegema mõne nädala jooksul.

Vene võimud pidasid keskkonnakaitsjate Hollandi lipu all sõitnud jäälõhkuja Arctic Sunrise kinni 18. septembril, kui nood olid üritanud tungida energiakontserni Gazprom naftaplatvormile Barentsi meres Petšora lahes ja korraldada seal protestiaktsiooni naftapuurimise vastu Arktikas.

Lisaks 28 keskkonnakaitsjale viibivad siiani vahi all ka venelasest fotograaf ja briti kaameramees.

Rahvusvaheline merekohus tegeleb 1982. aasta ÜRO mereõiguse konventsiooni tõlgendamise ja rakendamise käigus tekkivate vaidluste lahendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles