Vene karmistab karistusi terrorismikuritegude eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši taliolümpia toimub Venemaal tuleval aastal.
Sotši taliolümpia toimub Venemaal tuleval aastal. Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma kiitis eile heaks seaduseelnõu, millega karmistatakse veebruaris algavate Sotši taliolümpiamängude eel karistusi terrorismikuritegude eest.

Muu hulgas on võimudel nüüdsest võimalik «terroriakti sooritanud isiku» omastelt tekitatud kahjude rahalist korvamist nõuda ja nende valdused läbi otsida.

Duumas vastu võetud eelnõu kohaselt on «väljaõpe terroriakti läbiviimise eesmärgil» karistatav kuni kümneaastase vabaduskaotusega. Väljaõppe all peetakse silmas õpetust lõhkeaine ja relvade kasutamiseks.

Kuni kuueaastase vangistusega on karistatav osalus välismaal tegutsevas terrorirühmituses, kui see kahjustab Venemaa huve.

Süüria kodusõjas osaleb tšetšeeni võitlejaid, kes on seal palgasõduritena ning «ei võitle idee ega vabaduse, vaid raha eest», mistõttu tuleb nad vastutusele võtta, seletas eelnõu autor, Kremlimeelne duumasaadik Nikolai Kovaljov.

Vähem kui kuu aja eest esitatud eelnõu peavad heaks kiitma ka parlamendi ülemkoda ehk föderatsiooninõukogu ja president Vladimir Putin.

Vaatlejad on eelnõule ette heitnud eeskätt terroristide omaste süütuse presumptsiooni eiramist ja stalinistlikku puhastust, mis hõlmab süüdlase tervet suguseltsi.

Sotši taliolümpiamängud peetakse 7.-23. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles