Õde ootab mustlastüdruk Mariat tagasi koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Kreekas asuvast mustlaslaagrist leitud blond 4-aastane Maria.
Kesk-Kreekas asuvast mustlaslaagrist leitud blond 4-aastane Maria. Foto: SCANPIX

Kesk-Kreekast asuvast mustlaslaagrist leitud mustlaslapse Maria õde ootab teda ja oma vanemaid koju.

«Ma tahan oma vanemaid tagasi. Ma ei tea, kus nad on. Ma tahan, et Maria tuleks koju,» ütles Maria vanem õde Elena teda Nikolaevos külastanud BBC võttegrupile. Just Elena on see, kes Maria müümises süüdistatava Bulgaaria mustlaspaari Sasha Ruseva ja tema abikaasa Atanas Rusevi teiste laste eest praegu hoolitseb.

Rusevi advokaadi sõnul soovib paar pärast lapse bioloogiliste vanemate leidmist, et nad vanglast vabastataks ning laps neile tagasi antaks.

Teadaolevalt kinnitas 35-aastane Sasha Ruseva, et ta sünnitas lapse Kreekas tööl olles ning hülgas ta, kui laps oli seitsmekuune. Ruseva põhjendas lapsest loobumist vaesusega.

Kuigi Ruseva on rõhutanud, et ta pole oma last müünud, siis esialgsed andmed tõendavad, et Rusevid said praegu Kreeka abiorganisatsiooni hoole all viibiva lapse eest ka raha. Näiteks kinnitas üks Ruseva naabritest, et pereema rääkis ühe oma lapse müümisest 250 euro eest.

Maria leiti Kesk-Kreekast Farsala lähedalt mustlaslaagrist 16. oktoobril. DNA-analüüs näitas, et rohesilmset tüdrukut kasvatanud Kreeka mustlaspaar 39-aastane Christos Salis ja 40-aastane Eleftheria Dimopoulou polnud tema bioloogilised vanemad.

Salis ja Dimopoulou, kes väidetavalt kasutasid Mariat riiklike toetuste saamiseks, vahistati, kohus nende üle pole alanud. Väidetavalt võtsid libavanemad sotsiaaltoetusi lisaks Mariale veel 13 lapse eest.

Maria edasine saatus on Kreeka prokuröride kätes, kes peavad otsustama, kas laps saadetakse tagasi oma bioloogiliste vanemate juurde Bulgaarias, antakse tagasi Kreeka mustlasperele või jäetakse abiorganisatsiooni hoole alla ja püütakse leida talle uusi kasuvanemaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles