Torm St. Jude jõudis Suurbritanniasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Torm nimega St. Jude jõudis ööl vastu tänast Suurbritannia lõunarannikule.

Tänase päeva jooksul liigub see Skandinaavia suunas, edastab BBC. Meteoroloogide sõnul on tormi tipphetk täna hommikuse tipptunni paiku. 

Tuule kiirus on Inglismaa ja Walesi mõnes paigas ulatunud 148 kilomeetrini tunnis. Mitmel pool on murdunud puid ning katkenud elektriga varustamine.

Võimuesindajad hoiatasid elanikke kukkuvate puude ning elektriliinide, samuti ehitiste võimalike kokkuvarisemiste eest.

Rongide sõiduplaanides on tehtud muudatusi ning osa ronge on jäetud käigust. Samuti ei sõida praamid. Tormi epitsentris olevaid teid on suletud. Näiteks on M4 ja M8 kiirteed suletud mõlemas suunas. Samuti on suletud mitmed raudtee- ja maanteesillad.

Londoni Heathrow lennujaamas on jäetud ära 60 lendu.

Keskkonnaamet andis ka üleujutushoiatuse Edela-Inglimaas 12 paiga kohta. Walesis ja Inglismaal kokku võib üleujutus aset leida 146 paigas.

Senistel andmetel on üks isik tormis kaduma jäänud. Tegemist on 14-aastase poisiga, kelle laine Ida-Sussexis merre tõmbas. Päästjad ei ole last leidnud.

Politsei palus kodanikel võtta nendega ühendust vaid siis, kui on väga suur probleem, mitte aga puude langemise või elektri kadumise pärast.

Meteoroloogide sõnul on tegemist kümnendi võimsaima tormiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles