Kabardi-Balkaaria võimud pakuvad terroriaktiga seotud info eest raha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsatöötajad Naltšiki hipodroomi juures.
Miilitsatöötajad Naltšiki hipodroomi juures. Foto: SCANPIX

Kabardi-Balkaaria vabariigi võimud on valmis maksma kuni 3 miljonit rubla (1,2 miljonit krooni) laupäevast terroriakti puudutava informatsiooni eest.


«Vabariigi juhtkond organiseeris suure rahalise preemia - kuni kolm miljonit rubla - informatsiooni eest, mis aitaks lahendada 1. mail Naltšiki hipodroomil aset leidnud terroriakti,» rääkis siseministeeriumi pressiosakonna esindaja RIA Novostile.

Kõiki, kel on teavet põrandaaluse jõugu liikmete ja nende kaasosaliste asukohast, palutakse pöörduda lähimasse siseasjade osakonda või helistada telefonil 02, lisas ta.

Pressiesindaja sõnul oli katusele jäetud lõhkeseadeldis valmistatud kui kellamehhanismiga miin ja see asus kahe meetri kaugusel külaliste tribüüni seinast.

Vabariigi pealinna Naltšiki hipodroomil plahvatas lõhkekeha ratsutamisvõistluse ajal tribüüni katusel.  Vigastada sai 30 inimest. Neist, üks, 104-aastane sõjaveteran, suri operatsiooni ajal haiglas. Võistlusi vaatasid mitmed Kabardi-Balkaaria vabariigi tippametnikud.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja nelja paragrahvi alusel, neist üks puudutab terroriakti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles