Prantsuse mehhaanikud leidsid auto pagasiruumist väikse tüdruku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EPA

Prantsusmaad šokeeris täna lugu väikesest alatoidetud ja dehüdreerunud tüdrukust, kes elas auto pagasiruumis, võimalik, et sünnist saati.


Lapse, kes hinnatakse 15-23 kuu vanuseks, leidsid reedel ühe Terrassoni linna autoparanduse mehhaanikud, kui tema ema tõi masina nende juurde remonti.

Politsei teatel kuulis üks mehhaanik pagasiruumist veidraid helisid. Kui ta selle avas, leidis ta sealt alasti, palavikus ja dehüdreerunud tüdruku, kes lamas omaenese ekskrementide keskel. Laps viidi haiglasse, mille arstid tunnistasid, et ta on nii kasvus maha jäänud kui ka vaimsete probleemidega.

Kohaliku prokuröri Jean-Pierre Laffite’i sõnul on kogu see lugu uskumatu,

Lapse 45-aastane ema ja tolle 40-aastane partner võeti vahi alla ja neile esitati süüdistus lapse väärkohtlemises ja alaealise elu ohtu panemises. Neid ähvardab kuni 10-aastane vangistus.

Naine rääkis politseile, et sünnitas lapse salaja ning varjas tema olemasolu kõigi – sealhulgas beebi isa – eest.

Nii mees kui naine on pärit Portugalist, mõlemad on töötud. Nad elasid Brignaci külas, mis jääb 10 kilomeetri kaugusele töökojast, kus laps üles leiti.

Naabrite sõnul käitus naine veidralt ja veeti auto juures ebatavaliselt palju aega. «Meile jäi mulje, et see naine elas oma autos. Ta ei lahkunud sealt kunagi,» rääkis Pascale’i nimeline naaber ajalehele Le Parisien. «Ma mäletan, et nägin teda mitu korda nädalas autos, mis oli pargitud 200 meetri kaugusele kodust. Pagasiruumi luuk oli alati avatud. Ma mõtlesin, et mida ta küll teeb.»

Paaril on veel kolm last: 10- ja 9- aastased pojad ning 4-aastane tütar. Pärast vanemate vahistamist anti nad sotsiaaltöötajate hoole alla.

Lapse leidnud mehhaaniku Guillaume Iguaceli sõnul pole ta nähtust ikka veel toibunud. «Mul on jätkuvalt probleeme unega, see oli kohutav vaatepilt, selle väikse tüdruku nägemine tema enese ekskrementide keskel, nii, et ta ei suuda oma pead tõsta, valge kui paber,» kirjeldas ta.

Iguaceli sõnal ei tundunud ema tütre pärast üldse muretsevat. «Meie jaoks oli sügavalt šokeeriv, et see ei tundunud talle ebanormaalne. Me käskisime tal väike tüdruk välja võtta ja kohe midagi juua anda,» meenutas mehhaanik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles