Lukašenka istus Putini toolile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lukašenka.
Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka istus läinud nädalal Minskis toimunud Euraasia kõrgema majandusnõukogu tippkohtumisel oma Vene kolleegi Vladimir Putini kohale.

Uudisteagentuuri Interfax teatel istus Lukašenka Putinile mõeldud toolile kohtumisel, kus osalesid veel ka Kasahstani, Ukraina, Armeenia ja Tadžikistani riigipead.

«Me istume valesti,» naljatles Putini kohale istunud Lukašenka enne oma õigele toolile istumist. Valgevene riigipea viitas sellega Vene endise presidendi Boriss Jeltsini kuulsale tsitaadile, mille ta lausus 1999. aastal.

«Me istume valesti,» ütles Jeltsin, kes lisas väikese pausi järel: «Stepašin on esimene asepeaminister. Parandage see. Vahetage oma kohta, härra Stepašin.»

Sergei Stepašin istus seejärel toonase peaminister Jevgeni Primakovi kõrvale. Nädalapäevad hiljem sai temast Primakovi asemel valitsusjuht. Kuus kuud peaministrina töötanud Stepašin pidi ametist lahkuma pärast seda, kui Jeltsin andis selle ametkoha oma valitud järglasele Putinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles