Torm põhjustas Lõuna-Rootsis laiaulatuslikku kahju

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmis Djurgardeni pargis sai eile rahulikult joosta.
Stockholmis Djurgardeni pargis sai eile rahulikult joosta. Foto: SCANPIX

Sügistorm Simone põhjustas Lõuna-Rootsis laiaulatuslikku kahju enne, kui suundus täna varahommikul Läänemerele.

Suurbritannias, Prantsusmaal, Hollandis ja Saksamaal laastamistöid põhjustanud tormis kaotas elu vähemalt 15 inimest. Rootsis mõõdeti tormi ajal puhunud tuulte kiiruseks kuni 42 meetrit sekundis.

Helsingborgis elav Mattias Asp kommenteeris uudisteagentuurile TT, et justkui Teine maailmasõda oleks üle käinud. Kui mees jõudis koju, siis nägi ta, et naabermaja katusest oli rebitud lahti suur tükk ja see oli lennanud ühe kõrvalmaja katusele.

«See on umbes 25-30-meetrine. See on väga-väga suur tükk, mis lebas teisel poole teed asuva maja katusel. Nüüd on katusetükk kadunud, lendas lihtsalt minema,» jutustas Asp.

Simone jättis elektrita vähemalt 80 000 kodumajapidamist, neist 74 000 on energiafirma E.ONi kliendid. «See on väga tõsine torm ja purustused on ulatuslikud,» tõdes firma pressiesindaja Mattias Hennius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles