Prantsusmaal avastati tõenäoliselt kolmas MERSi nakatunu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End MERSI hirmus maskiga katnud moslemi palverändur.
End MERSI hirmus maskiga katnud moslemi palverändur. Foto: EPA

Prantsusmaa teatas täna, et nad diagnoosisid Saudi Araabiast naasnud inimesel suure tõenäosusega selle riigi kolmanda MERS-viiruse juhtumi.


«See inimene on 43 aastat vana, ta tuli reisilt Saudi Araabiasse. See isik on olnud Põhja-Prantsusmaal haigla isolaatoris alates 28. oktoobrist ja siiani on tema seisund stabiilne,» teatas Prantsusmaa tervishoiuministeerium.

Koroonaviiruste sekka kuuluv MERS-CoV on praeguse seisuga nõudnud 62 elu. Kõige rohkem on sellesse surnud inimesi Saudi Araabias, kus tõbi ka mullu septembris esimesena ilmus.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on üle maailma laboratoorselt kinnitust leidnud 144 MERSi nakatumist.

Praeguse seisuga on selgusetu, kas Prantsusmaal haiglasse sattunud isik osales Saudi Araabias iga-aastasel hadži palverännakul. Seoses MERSi-ohuga soovitas Saudi Araabia tervishoiuministeerium tänavu vanematel ja krooniliselt haigetel moslemitel hadžile mitte tulla, samuti soovitati enda näomaskidega nakkuse eest kaitsmist.

Üks inimene on Prantsusmaal ka MERSi surnud, tema sai nakkuse Dubais. Ta nakatas ka üht endaga samas palatis olnud inimest, kes on nüüdseks paranenud. Lisaks on Prantsusmaal kahtlustatud MERSi veel vähemalt 50 juhul, mis kõik on osutunud valehäireteks.

MERSi peetakse surmavamaks kui 2003. aastal Aasiast alguse saanud SARSi. Samas ei nakka MERS nii kergelt. Nii MERS kui SARS põhjustavad kopsupõletikku, palavikku, köha ja hingamisraskusi. MERSi puhul lisandub sümptomitele veel kiirelt tekkiv neerupuudulikkus.

Augustikuus väitis üks uurimisrühm, et tõbi võib pärineda araabia kaamelitelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles