Moskva Suure Teatri tantsija end happerünnakus süüdi ei tunnistanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Dmitritšenko Moskva kohtus.
Pavel Dmitritšenko Moskva kohtus. Foto: SCANPIX

Suure Teatri balletisolist Pavel Dmitritšenko ei tunnistanud end täna Moskva kohtus süüdi teatri kunstilise juhi Sergei Filini happega ründamises.

«Ma ei saa süüdistuse olemusest aru. Ma ei tunnista ennast täielikult süüdi,» ütles Dmitritšenko kohtupingis.

Filinile visati ööl vastu 17. jaanuari Moskvas kodumaja ees hapet näkku. Ta sai tõsiseid põletushaavu ja talle tehti üle kümne silmaoperatsiooni, millega arstidel õnnestus nägemine 80 protsendi ulatuses taastada.

Uurijad süüdistavad Dmitritšenkot rünnaku tellimises ja talle on esitatud süüdistus raske kehavigastuse tekitamises.

Kallaletung tõi ilmsiks terava võimusvõitluse Suures Teatris ja vapustas balletisõpru.

Prokuröride väitel tellis Dmitritšenko happerünnaku töötult eksvangilt Juri Zarutskilt. Ühel varasemal istungil ütles tantsija, et käskis Zarutskil üksnes Dmitritšenkole peksa anda.

Dmitritšenko advokaat Sergei Kadõrov ütles kohtuhoone ees ajakirjanikele, et tema kaitsealune ei võta süüd omaks kohtus esitatud formuleeringus. «Ta ütleb hiljem täpselt, mida ta tegi.»

Kolmandat kohtualust Andrei Lipatovit süüdistatakse kahe mehe sündmuspaigale sõidutamises. Ka tema ei ole end süüdi tunnistanud.

Kõiki kolme ootab 12 aastat karistuskoloonias.

Zarutski on öelnud, et tegutses üksi, ajendatuna Dmitritšenkolt saadud negatiivsest teabest Filini kohta ja vihast, sest ta tahab, et ema tütar balletti õpiks.

«Ma võtan süü osaliselt omaks. Ma tunnistan, et ründasin Filinit, aga ei ole nõus väitega, et tegin seda vandenõus Pavel Dmitritšenko ja Andrei Lipatoviga,» ütles ta täna kohtus.

Kohtunik Jelena Maksimova lükkas protsessi ülehomseni edasi. Siis oodatakse Filinit kohtusse tunnistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles