Prantsusmaa kolmas MERSi-teade osutus valehäireks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MERSi vastu pole siiani vaktsiini leitud.
MERSi vastu pole siiani vaktsiini leitud. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal MERSi viirusesse nakatumise kahtlusega haiglasse pandud patsiendi veretest andis negatiivse tulemuse, teatas riigi tervishoiuministeerium.


Eile teatas ministeerium, et äsja Saudi Araabiast tulnud haige on suure tõenäosusega nakatunud MERSi. Põhjalikum uurimine aga näitas, et 43-aastasel patsiendil seda haigust siiski pole.

«Seega on kaks 2013. aasta mais tuvastatud juhti siiani ainsad Prantsusmaal kinnitust leidnud juhtumid,» lisas ministeerium täna.

Kinnitust leidnud juhtudest esimesel haigestus patsient pärast reisi Dubaisse ja suri 28. mail selle tagajärjel. Arvatavasti temalt saigi haiglas nakkuse ka teine inimene, kes viibib küll siiani Lille’is haiglas, aga viirust enam ei kanna.

MERS on siiani nõudnud üle maailma 62 inimese elu. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on laboris kinnitust leidnud 145 MERSi juhtu. Vaktsiini selle tõve vastu siiani leitud pole.

MERSi peetakse 2003. aastal Aasias levinud SARS-viiruse sugulaseks. Mõlemad põhjustavad kopsupõletikku, palavikku, köha ja hingamisraskusi. Varajaste sümptomite hulka võib kuuluda ka kõhulahtisus. Erinevalt SARSist põhjustab MERS aga kiiresti ka neerupuudulikkust ja sellesse nakatunute suremus on suurem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles