Medvedev süüdistab Leedut meediavabaduse rikkumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PBK logo
PBK logo

Vene peaministri Dmitri Medvedevi sõnul rikub Leedu otsus peatada Pervõi Baltiiski Kanali (PBK) saadete edastamine meediavabaduse rahvusvahelisi standardeid, teatas täna Vene valitsus pressiteenistus, viidates Medvedevi telefonivestlusele Leedu peaministri Algirdas Butkevičiusega.

«Leedu peaministri tähelepani juhiti Leedu raadio- ja telekomitee otsusele peatada Pervõi Baltiiski Kanali saadete edastamine Leedu territooriumil. Otsus ei vasta meediavabaduse rahvusvahelistele standarditele, muu hulgas neile, mille on heaks kiitnud OSCE,» teatas pressiteenistus.

Leedu raadio- ja telekomitee otsustas 9. oktoobril peatada PBK Venemaal toodetud materjalide esitamine, Leedu halduskohus sanktsioneeris 14. oktoobril selle otsuse peatades PBK saated Leedu territororiumil kolmeks kuuks.

Komitee langetas otsuse pärast seda, kui venekeelne telekanal andis eetrisse saate, milles eitati nõukogude võimude kuritegusid.

PBK saates «Inimene ja seadus» esitati 4. oktoobril vääraid fakte nõukogude agressioonist Vilniuses 1991. aasta 13. jaanuaril.

Saates oli muu hulgas intervjuu tolleaegse eriüksuse Alfa komandöri Mihhail Golovatoviga, kelle juhtimisel toimus rünnak Vilniuse teletornile ja telemajale. Nii tema kui ka veel mitu saates esinenud inimest eitasid Nõukogude sõjaväe rünnakut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles