Putin: Venemaa kuulab Kissingeri alati tähelepanelikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja USA endine välisminister Henry Kissinger Kremlis.
Vladimir Putin (vasakul) ja USA endine välisminister Henry Kissinger Kremlis. Foto: SCANPIX

Venemaa kuulab alati tähelepanelikult, mida on maailmapoliitika kohta öelda USA endisel välisministril Henry Kissingeril, ütles president Vladimir Putin eile.

«Lisaks sellele, et te olete diplomaatilises teenistuses olnud ja sellele lähedal seisnud pikka aega, olete te olnud terve oma elu ülemaailmse tähtsusega poliitik,» ütles Putin Kissingeriga kohtudes. «Teil on Venemaal poliitikaveteranide hulgas palju sõpru. Kõik kuulavad tähelepanelikult teie hinnanguid poliitilise olukorra kohta maailmas,» sõnas Vene riigipea.

Putini sõnul väärib Kissinger seega talle antud Vene Diplomaatilise Akadeemia auprofessori tiitlit.

Endine Ühendriikide välisminister ütles, et on Venemaad viimase 50 aasta jooksul regulaarselt külastanud ja ehkki ajad on muutunud, on USA-Vene koostöö tähtsus tõusnud.

Kissingeri sõnul on Putin talle oma maailmavaadet korduvalt selgitanud ning veterandiplomaat on Vene presidendile selle eest tänulik. Ta kinnitas Putinile, et edastab tema seisukohad Ühendriikide juhtkonnale, tunnistades samas, et see ei ole alati Putinit Washingtoni silmis aidanud.

Enne Putiniga kohtumist vestles Kissinger lühidalt Vene presidendi administratsiooniülema Sergei Ivanoviga, mille käigus ütles ta, et tal on erihuvi USA-Vene-Hiina suhetekolmnurga vastu.

Endine Ühendriikide välisminister kohtus Ivanoviga ka laupäeval. Kissinger avaldas siis veendumust, et Ühendriikide ja Venemaa suhted määravad ära stabiilsuse kogu maailmas ja mis tahes erimeelsused kahe riigi vahel on ületatavad.

«USA on seisukohal, et otsekõnelused kahe presidendi vahel lõid pretsedendi ja on heaks mooduseks arendada suhteid, millel on oluline roll rahu ja stabiilsuse säilitamisel,» nentis Ühendriikide välisametkonna endine juht laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles