Venezuela president: Cháveze nägu ilmus metrootunnelis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolás Maduro näiteb eelmise riigipea Hugo Cháveze fotot.
Venezuela president Nicolás Maduro näiteb eelmise riigipea Hugo Cháveze fotot. Foto: SCANPIX

Venezuela endine president Hugo Chávez võis küll märtsis surra, kuid tema mantlipärija sõnul on comandante endiselt rahva keskel, viimati ilmus ta näokujutis metrootunnelis.

President Nicolás Maduro ütles kolmapäeval, et töölised tunnelis nägid tema kujutist ilmumas ja kadumas, ning ta näitas fotot väidetavast kujutisest rahvakoosolekul Caracases.

«Vaadake seda kuju, seda nägu. Selle pildi tegid töölised,» ütles ta naeratades. «Chávez on kõikjal.»

Maduro, keda Chávez enne surma oma mantlipärijaks soovitas, ütles aprillis, et populistlik liider on ümber sündinud väikese linnuna. Pärast seda on ta mitmes kõnes imiteerinud linnu säutsumist, nõnda Chávezele vihjates.

Kriitikud on teda pilanud, ent Maduro pole sellele liigset tähelepanu pööranud, vaid kutsunud kõiki venezuelalasi olema «valitsuse väikesed linnud».

Juunis teatas Maduro, et Chávez ilmub talle tihtipeale Caracase lähedal asuvate mägede kohal. «Iga kord, kui ma mäge vaatan, näen sellel Chávezt ilmumas,» ütles ta kord.

Augustis tunnistas Maduro, et magab mõnikord ekspresidendi mausoleumis. Ta ütles, et aegajalt tuleb ta mausoleumi saatjaskonnaga. «Me tuleme õhtul ja jääme siia magama. Öösel me mõtiskleme siin asjade üle.»

Maduro oli Cháveze eluajal asepresident ja sai pärast tema surma riigipeaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles