Cirque du Soleil peab akrobaadi surma tõttu maksma trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akrobaat Sarah Guillot-Guyard
Akrobaat Sarah Guillot-Guyard Foto: SCANPIX

Nevada kohus määras Kanada firmale Cirque du Soleil 25 235 dollari suuruse rahatrahvi turvaeeskirjade rikkumise eest, mis tõi kaasa akrobaadi hukkumise.

31-aastane Sarah Guyard-Guillot kukkus juunis Las Vegases, kui tsirkusetrupp esines hotellis MGM Grand, vahendas Reuters.

Lisaks karistas kohus hotellikompleksi omanikku 7000 dollari suuruse trahviga, kuna laval kasutati ohtlikke konstruktsioone, ka oli seal muid rikkumisi.

Uurijate kinnitusel kukkus naine 28 meetri kõrguselt alla põrandale, kuna turvatross takerdus kiire tempoga numbri ajal ja tuli vöö küljest lahti. Ta suri kiirabiautos.

Cirque du Soleil ja MGM Grand eitasid süüdistusi turvatehnika reeglite eiramisest ning lubasid otsuse edasi kaevata.

Prantslanna Sarah Guyard-Guillot sai surma 29. juunil etenduse «Ka» ajal. Kahe lapse ema oli selles osalenud alates 2006. aastast.

Cirque du Soleil kinnitas, et surmaga lõppenud õnnetus oli tsirkuse 29 aasta pikkuses ajaloos esimene nii traagiline intsident.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles