Financial Times loodab konservatiivide võitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konservatiivide liider David Cameron eile Londonis.
Konservatiivide liider David Cameron eile Londonis. Foto: SCANPIX

Mõjukas päevaleht Financial Times teatas täna, et toetab ülehomsetel Suurbritannia üldvalimistel konservatiive, öeldes, et praegune opositsioonierakond looks riigis parima ettevõtluskeskkonna.


Tegu on esimese korraga pärast 1987. aastat, mil FT valimiste eel konservatiivide selja taha asub. Tööpartei peaks ajalehe arvates veetma aega opositsioonis, et noorenduskuur läbi viia, vahendas AFP.

Kuigi toorid ei ole David Cameroni juhtimisel täiuslikud, on nende instinktid mõistlikud, kirjutas FT juhtkirjas: «Nad looksid parima keskkonna ettevõtluseks ja jõukuse loomiseks... Britannia vajab stabiilset ja legitiimset valitsust, et rahanduskriisiga toime tulla ning end välismaal maksma panna. Konservatiivne partei vastab nendele nõuetele kõige paremini.»

Tooride puudustena märkis ajaleht vaenulikkust Euroopa Liidu suhtes ning Cameroni meeskonna kogenematust.

Briti ajalehtede toetuse saamist peetakse valimiste eel oluliseks märgiks valijate eelistuste kohta ning mitmed varem Tööparteid eelistanud väljaanded on sel korral asunud toorisid toetama. Lisaks FT-le on nii talitanud The Sun, The Times ja The Economist.

Enamiku arvamusküsitluste kohaselt koguvad toorid valimistel enim hääli ning Tööpartei ja liberaaldemokraadid võitlevad teise koha eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles