Itaalias tabati lasteröövijate gäng, kelle liikmete seas on Ukraina ekssportlane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalias tabati lasteröövijate gäng, kelle liikmete seas on Ukraina ekssportlane
Itaalias tabati lasteröövijate gäng, kelle liikmete seas on Ukraina ekssportlane Foto: SCANPIX

Itaalias tabas politsei rahvusvaheliselt tegutsenud lasteröövijate gängi, mille liikmed röövisid lapsi kelle vanemad olid seotud lastehooldusõiguse kohtujuhtumitega.

Politsei sõnul kuuluvad gängi endised armee eriüksuslased, kes lasid röövide puhul käiku sõjalise taktika, asetades samas lapsed ohtu, edastab BBC.

Gäng kasutas kiirpaate, kui röövis Põhja-Aafrikast lapsi ning tõi need Euroopasse. Tasuks küsiti kümneid tuhandeid dollareid.

Politsei arreteeris sinna kuulunud isikud, kelle nimed avalikustati. Need on itaallased Luigi Cannistrato, Antonio Barazza, Sebastiano Calabrese ja Ukraina endine purjetamistšempion Larissa Moskalenko.

Uurijate sõnul varustas Moskalenko grupeeringut paatidega.

Nad panid esimese lapseröövi toime möödunud aasta oktoobris, varastades Tuneesiast lapse ning viisid ta Sitsiilia kaudu Norrasse.

Sel kuul läbi viia tahetud röövimisoperatsioon kukkus läbi, kuna politsei sai Moskalenko äripartnerilt selle kohta vihje.

Gängil oli plaan lapsi röövida veel Küproselt, Liibanonist ja Egiptusest.

Tuneesia politsei pidas gängiga seotuses kahtlustatina kinni kaks norralast ja ühe rootslase. Nende nimed on Elisabeth Wenche Adresen, Martin Vage ja Per Ake Helgesson.

Rahvusvaheliselt tegutsenud lasteröövijatele esitatakse süüdistus inimröövis ning inimkaubanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles