Hiinas hukkus õpetaja käsul koolmaja aknast välja hüpanud õpilane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik kooli juures, kus õpilane hukkus
Politseinik kooli juures, kus õpilane hukkus Foto: SCANPIX

Lääne-Hiinas Sichuani provintsis Chengdus hüppas kümneaastane poiss õpetaja käsul koolimaja aknast alla ja hukkus.

Hiina riigiraadio andmetel on aken 30. korrusel, edastab Business Insider.

Poisi vanemate ja sugulaste andmetel oli poiss oma jutuga tundi seganud ning õpetaja määras talle karistuseks, et ta peab kirjutama end kritiseeriva kirjandi.

Viienda klassi poiss ei jõudnud õpetaja arvates kirjutisega õigeks ajaks valmis ning siis olevat õpetaja andnud talle käsu aknast alla hüpata.

«Õpetaja, ma ei saa seda teha. Ma värisen, kui ma olen kuskil püüdnud hüpata,» kirjutas poiss veel kirjatüki lõppu.

Laps hüppaski lõpuks ning kukkus all olnud autole end surnuks.

Raevus perekond pani pärast lapse surma koolile plakati, millel seisis: «Õpetaja sundis last aknast alla hüppama». Selle juures oli ka koopia poisi viimasest kirjutisest.

Pere nõuab koolilt selgitust ja juhtumi uurimist. Kooli sõnul oli see õnnetus ning õpetaja ei arvanud, et õpilane tõesti aknast alla hüppab.

Lapse hukkumist uurib ka politsei.

Hiina haridussüsteemis kasutatakse üsna karme reegleid ning traditsiooniliselt peavad lapsed vanemaid inimesi austama ja reeglitele alluma.

Hiina Twitteris Sina Wibos levis eile sõnum, et pärast juhtumit pani nimetatud õpetaja ülejäänud õpilased kirjutama essee oma halva käitumise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles