Hea ilm 9. mail läheb Moskvale maksma kümneid miljoneid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha tähistamiseks üleriputatud plakatid Moskvas.
Võidupüha tähistamiseks üleriputatud plakatid Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskva linnavõimud kulutavad enne võidupüha paraadi igasugustele taastamis- ja ettevalmistustöödele 120 miljonit rubla (48 miljonit krooni).


Sellest 45 miljonit rubla andis linnapea Juri Lužkov pilvede laialiajamiseks ja «eksperimentaalseks tööks ilmastikutingimuste parandamiseks», vahendas Lenta.ru.

Linnavalitsuse teatel tagavad 9. mail hea ilma kümme AN-12 ja IL-18 lennukit, mis asuvad Tškalovi lennuväljal. Pilvede hajutamiseks on varutud 25 tonni granuleeritud süsinikdioksiidi ja 1200 liitrit vedelat lämmastikku.

Raha kulub ka Maneeži väljaku kohendamisele, Suur Kivisilla jalakäijate tunneli treppide remondiks ja Maneeži väljaku valgustusele.

Ligi 3,5 miljonit rubla (1,4 miljonit krooni) kulub teisaldatavatele välikäimlatele.

9. mail toimuval võidupüha paraadil, millega tähistatakse Suures Isamaasõjas saavutatud võidu 65. sünnipäeva, osaleb üle 10 000 sõduri, 159 ühikut sõjatehnikat, 127 lennukit ja kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles