Ajakirjanik: Soome välisministeeriumi järel nuhkis Venemaa

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisministeeriumi hoone Helsingis
Soome välisministeeriumi hoone Helsingis Foto: forminfinland.fi

Soome välisministeeriumi internetispionaaži uurinud telekanali MTV3 poliitikasaadete toimetuse juht Timo Haapala kinnitas, et peamiseks nuhkijaks oli igasuguse kahtluseta Venemaa ja kui selline asi sai toimuda Soomes, siis pole võimatu, et see leiab aset ka naaberriikides Rootsis ja Eestis.

«Ei ole mingit kahtlust, et peamine süüdlane on Venemaalt,» ütles Haapala «Aktuaalsele Kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Haapala hinnangul võib samasugune nuhkimine käia ka teiste Euroopa Liidu riikide järel, ilma et need sellest ise üldse midagi teaks.

«Mul ei ole selle kohta küll infot, kuid kui see on võimalik Soomes, siis on see võimalik ka Eestis ja Rootsis,» ütles Haapala.

Samas ei ole lihtne tõestada, kes täpselt soomlaste järel luuras ja lõppkokkuvõttes ei pruugigi Soomel tekkida võimalust Venemaale pretensioone esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles