Kreekas tapeti paremäärmuslaste partei kontori juures kaks inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka politsei.
Kreeka politsei. Foto: SCANPIX

Kreeka pealinnas Ateenas leidis reedel aset tulistamine paremäärmuslaste erakonna Kuldne Koidik kontori juures, surma sai kaks ja vigastada veel üks inimene, teatas politsei.

Koheselt polnud selge, kas tegu oli poliitilistel motiividel sooritatud rünnakuga.

Kuldse Koidiku asjus on algatatud juurdlus kuritegeliku organisatsioonina toimimise süüdistuse alusel. Eelmisel kolmapäeval tühistas parlament kuue Kuldse Koidiku rahvaesindaja puutumatuse, et nende üle oleks võimalik kohut mõista.

Kolm partei juhtliiget, seal hulgas esimees Nikos Michaloliakos, ootavad eeluurimisvanglas kohut. Kokku on süüdistus esitatud kuuele parteiliikmele.

Kohtudokumendid seostavad Kuldset Koidikut kahe tapmise, kolme tapmiskatse ja arvukate kallaletungidega. Kohtuprotsessi aega ei ole veel kindlaks määratud, kuid süüdimõistmise korral ootab erakonna juhte vähemalt 10-aastane vabadusekaotus.

Kuldne Koidik ise peab valitsuse käitumist «ebaõiglaseks, ebaseaduslikuks, põhiseadusevastaseks ja puhtalt poliitiliseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles