Obama andis valitsusele käsu kliimasoojenemiseks valmistuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama allkirjastas reedel korralduse, millega andis valitsusasutustele käsu astuda samme «äärmuslike ilmastikutingimuste» ja teiste kliimamuutuse mõjude vastu valmistumiseks.

Presidendi korraldus näeb ette töörühma loomise, mis hakkab tegelema ilmastiku soojenemise mõjudega toimetulekuks vajalike soovituste väljatöötamisega USA osariikide ja linnade jaoks.

Töörühma hakkavad teiste seas kuuluma seitse demokraadist kuberneri, kliimasoojenemise tõttu peagi uppumisohus oleva Guami saare vabariiklasest kuberner ning hulk suurlinnade meere.

«Kliimamuutus mõjutab [...] kogukondi, loodusvarasid, ökosüsteeme, majandust ja rahva tervist kogu riigis juba praegu,» kirjutas Obama oma korralduses.

«Need mõjud on sageli kõige ulatuslikumad kogukondade jaoks, kus on juba varem olnud majanduslikke ja terviseprobleeme, ja nende liikide ja asupaikade jaoks, mis on pidanud juba varem olnud silmitsi muude raskustega.»

Korraldus võib osutuda ebapopulaarseks vabariiklaste seas, kuna paljud selle erakonna poliitikud suhtuvad üleilmsesse kliimasoojenemisse suure skepsisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles