Hiina ametnik: dalai-laama tuleb vaigistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama
Dalai-laama Foto: SCANPIX

Hiina Kommunistliku Partei kõrge ametniku kinnitusel soovib partei vaigistada Tiibeti usujuhi dalai-laama ja tema toetajad.

Tiibeti piirkonna parteiamentik Chen Quanguo sõnul on partei eesmärgiks tagada, et vaenulike jõudude ning dalai-laama ümber koondunud rühmituse seisukohad ei jõuaks laiema avalikkuse ette, vahendas uudisteagentuur AFP partei väljaannet Qiushi.

Cheni sõnul teevad ametnikud kõik selleks, et partei häält oleks Tiibetis igal pool kuulda ja näha. Vastaste seisukohtade jõudmist avalikkuse ette kontrollitakse ametniku sõnul meedia- ja internetikontrolli abil. Näiteks on kavas ka parteirakukeste loomine, mis tegukseksid internetis ning telefoni- ja internetikasutajate nimeline registreerimine.

Dalai-laama on elanud Indias 1959. aastast. Peking süüdistab teda kavatsuses eraldada Tiibet Hiina koosseisust. Tiibetlased ja nende usujuht väidavad aga, et nad tahavad piirkonnale vaid autonoomsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles