Ivanišvili nimetas oma mantlipärija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili (paremal) ja Irakli Garibašvili.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili (paremal) ja Irakli Garibašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaministriametist tagasi astuda lubanud Bidzina Ivanišvili sõnul saab tema asemel valitsusjuhiks praegune siseminister Irakli Garibašvili.

31-aastane Garibašvili on sel kuul tagasi astuva miljardärist peaministri lähedane liitlane, kes on Ivanišviliga koostööd teinud viimased kümme aastat. Sorbonne´i haridusega Garibašvili töötas enne siseministriks tõusmist mullu oktoobris Ivanišvili heategevusfondis ja pangas. Seejuures on Garibašvili aidanud kaasa ka Ivanišvili räpparist poja Bera Ivanišvili muusikukarjäärile, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Meie meeskond toetas ühehäälselt Irakli Garibašvili kandidatuuri,» teatas Ivanišvili täna pealinnas Thbilisis ajakirjanikele. «Gruusia saab väga väärika peaministri.»

Ivanišvili nimetas Garibašvilit väga praktiliseks ja ausaks inimeseks ning heaks administraatoriks. «Ma olen väga rõõmus, et see otsus tehti,» lisas Ivanišvili, kelle sõnul muutis Garibašvili siseministrina Gruusia politsei euroopalikuks. «Sel mehel õnnestus ühe aastaga korda saata ime. Ta tõestas, et väärib peaministrikohta.»

Garibašvilist peaks peaminister saama 24. novembril. Enne peab ta aga pälvima parlamendi ja presidendi heakskiidu. Kuna esinduskogus on enamus Ivanišvili Gruusia Unistuse koalitsioonil ning uueks presidendiks valiti Ivanišvili liitlane Giorgi Margvelaš­vili, on tegemist pigem formaalsusega.

«Ma tahan tänade Bidzina Ivanišvilit usalduse eest, mida ta minu suhtes näitas. Ma luban jätkata tema teed,» ütles Garibašvili, kelle võim peaministrina on põhiseadusmuudatuste tõttu eelkäijatest suurem, kuna märkimisväärne osa senistest presidendi kohustustest läheb peaministrile.

Ivanišvili on lubanud jätkata kodanikuühiskonnas, täpsustamata, millist rolli ta hakkab täitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles