Pussy Rioti vangistatud liikme saatus tekitab küsimusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Tolokonnikova.
Nadežda Tolokonnikova. Foto: SCANPIX

Punkbändi Pussy Riot vangistatud liikme Nadežda Tolokonnikova perel puuduvad tema kohta teated alates 21. oktoobrist.

Mulluse Vladimir Putini vastase aktsiooni eest Moskva Lunastaja Kristuse kirikus kaheaastast vabadusekaotust kandev Tolokonnikova toimetati kümne päeva eest Mordva kinnipidamisasutusest teise vanglasse. Võimud põhjendasid Tolokonnikova üleviimist tema turvalisuse tagamisega.

Pole selge, kuhu Tolokonnikova toimetati. Naise abikaasa Pjotr Veržilovi andmetel ei viidud tema naist karistust kandma Tšuvaššiasse, vaid Tšeljabinskisse, kuna Tolokonnikovat märkas üks rongireisija just selles linnas. Veržilovi sõnul pole ta saanud võimudelt teateid oma abikaasa kohta alates ajast, mil naine teise kinnipidamisasutusse viidi.  

23-aastane Tolokonnikova alustas ülemöödunud kuul näljastreiki, et juhtida sel moel tähelepanu Mordvas asuva paranduskoloonia väidetavalt orjastavatele tingimustele. Samuti väitis Tolokonnikova, et vanglaametnik on ähvardanud teda tappa.

Septembri lõpus vanglahaiglasse toimetatud Tolokonnikova viidi läinud kuu lõpus tagasi kinnipidamisasutusse ning ta teatas kavast alustada uuesti näljastreiki. Seejärel teataski vanglaamet kavast viia ta üle teise kinnipidamisasutusse.

«Nad tahavad ta maailmast ära lõigata,» arvas Veržilov, kelle sõnul langetati otsus tema abikaasa teise karistusasutusse viia Moskvas. Mehe sõnul on tegemist võimude kättemaksuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles